A penészes, vizes fal ellenszere

Hogyan szünteti meg a páramentesítő a penészfoltokat?

A párátlanító készülék kivonja a levegőből a felesleges nedvességet, ami a penész okozója. Ebből következik, hogy a párátlanítás során eltűnnek a penészfoltok

A penészgombának a vizes fal a táptalaja, ezért ha páramentesítő készülékkel kiszárítjuk a levegőt, és a falakat, akkor életképtelenné válik a penész. A száradás már az ember számára megfelelő 50 %-os páratartalom mellett is bekövetkezik. A páramentesítés következtében egy-két hét múlva kezdenek összehúzódni a penészfoltok, és pár hét után le lehet söpörni a falról a penészgombát. A párátlanítás költséghatékonyabb módszer, mint évente újra festeni a falakat, és rengeteg pénzt költeni a penész gátló szerekre. Ha megszűntek a penészfoltok, akkor elmúlik a dohszag is.

 

Mitől véd meg a páramentesítés?

  • Vizes ablakok: A téli időszakban gyakori gondot okoznak a nedves ablakok. Mivel az ablak felülete hidegebb (harmatpont alatti), mint a fűtött levegő, ezért oda párátlanítás nélkül könnyen kicsapódik a víz.  
  • Vizes falak: Télen a falak is gyakran harmatpont alatti hőmérsékletűek, hiszen kívülről éri őket a hideg levegő. Páramentesítés nélkül sajnos itt is fennáll a kicsapódás veszélye, ami penészedést okoz.
  • Penész a falon: A nedves fal vagy a vizes ablak kitűnő környezet a gombák számára. A spóráknak legfőképp a nedvességre van szükségük. Ha több, mint három napig folyamatosan élvezhetik ezt a körülményt, akkor szaporodásnak indulnak. A párátlanító visszafordítja ezt a folyamatot.
  • Nedves pince: A hűvös pincék akár egész évben, de leginkább a nyári időszakban veszélyeztetettek. Meleg időben a kinti levegő több nedvességet képes hordozni, de amikor ez a páradús levegő beáramlik a hideg pincébe, akkor a benne lévő víz kicsapódhat a falakra. A másik oka a pincék párásodásának a talajvíz. A párátlanítás természetesen a pincében megoldást jelent.
  • Dohos szag: A foltos falakkal együtt jár a dohos szag is. A páramentesítő készülék ezt is megszűnteti
  • Ruhaszárítás: A ruhák száradáskor átadják a nedvességet a levegőnek, így a páratartalom még inkább megemelkedik a lakótérben, ami tovább fokozza a penész kialakulásának esélyeit. Ha a páramentesítő gépet egy légtérbe helyezi a szárított ruhákkal, akkor a ruhaszárítás ideje akár a felére – negyedére csökkenhet és nem kell tartani a penészgombáktól sem.
  • Uszodai párátlanítás: A nagy vízfelületnek óriási a párolgása. Uszodában kikerülhetetlen a levegő páramentesítése, mert különben folyni fog a víz a falakról.
  • Penészes, vizes hőhidak: A hőhídnál ugyanaz a probléma, mint a vizes ablakoknál. Ezek a felületek hidegebbek, (harmatpont alatti hőmérsékletűek) mint a környező részek. Ha párátlanító készülékkel normál szinten tartják a nedvességet, akkor sokkal kevesebb eséllyel csapódik ki a víz a hőhidakra.

Miért válasszon minket, ha párátlanító készülékeket keres?

A webshopunkban található párátlanítók mind első osztályúak. 

1) Ezt nem pusztán mi állítjuk, hanem rengeteg vásárlónk is erről számol be. Erről meggyőződhet a termékek leírása alatt található várárlói vélemények alapján.
2) Több páramentesítő készülékünket is teszteltek Németországban. A párátlanítók teszt-eredményei honlapunkon olvashatók.
3) A nálunk kapható páramentesítők általában kevesebb áramot fogyasztanak mindamellett, hogy nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, mint más párátlanítók.
4) Minden páramentesítő géphez kitűnő vevőszolgálat is párosul. Szívesen adunk ingyenes szakmai tanácsot kérdések esetén.
5) Olcsón és gyorsan szállítunk egész Magyarország területén.

Kérjük böngésszen kiváló páramentesítő készülékeink között.


Vásárlói vélemények a párátlanító készülékekről

Páramentesítő berendezésünkkel maximálisan elégedettek az ügyfelek. A konkrét típusokhoz tartozó véleményeket az egyes párátlanító berendezéseknél olvashatja, de ide és az oldal két szélére is kiraktunk néhány vásárlói tapasztalatot, hogy az új érdeklődők is lássák, hogy milyen hatékonyan kezlik a páramentesítők a penészedés és a magas páratartalom problémáját.

“Tisztelt Farkas Úr!

Nagyon elégedettek vagyunk a Trotec TTK 50-es párátlanító készülékkel, gyorsan és kis energiafelhasználással csökkenti a lakásban a páratartalmat. Pozitív tulajdonsága a párátlanító gépnek, hogy tudjuk szabályozni a pártartalom mértékét így nincs szükség a páramentesítő folyamatos üzemeltetésre ezzel az energiafelhasználást lehet csökkenteni.Csendes üzemű, ami fontos, mert néha éjszaka is üzemeltetjük.
Az ok, hogy miért volt a párátlanító készülékre szükség: az elmúlt években nyílászárókat cseréltünk és ezzel a lakás természetes szellőzése lecsökkent. Tavaly télen tapasztaltuk igazán a falak vizesedését. Áprilisban született kisfiunk, és a babaruhák teregetése a rossz idő beálltával már csak a lakásban volt megoldható.
A szellőztetés kevés volt, és sajnos egy két helyen a penész is megjelent. A magas pártartalom a gyereknek sem tesz jót. Ezért elhatároztuk, hogy idén mindenképpen beszerzünk egy páramentesítő gépet. Már tavaly is érdekelt ez a típusú párátlanító mivel jó műszaki paraméterekkel rendelkezik. Az interneten böngészve találtam az önök lapjára, a vevők által írt vélemények megerősítették a kiválasztott párátlanító melletti döntést. Teljesen korrekt módon történt a vásárlás, elégedettek vagyunk az ügyintézéssel is.”

Üdvözlettel:
Kállai Tibor és Családja